Algemene Voorwaarden

Bij het boeken van een fotoshoot gaat de klant automatisch akkoord met de onderstaande voorwaarden.

Algemeen

De fotografe heeft het recht informatie wat betreft tarieven en afspraken ten alle tijden aan te passen.Het auteursrecht op de foto’s berust bij de fotografe. De fotografe blijft ten alle tijden eigenaar van de foto’s. De fotografe zal in geen geval persoonlijke gegevens zoals email, telefoonnummer etc. openbaar maken.

Aansprakelijkheid

De fotografe is niet aansprakelijk voor lichamelijke dan wel materiele schade veroorzaakt tijdens de fotoshoot, tenzij er sprake is van grove schuld of opzet aan de zijde van de fotografe.

Betaling

De kosten worden voldaan voor het versturen van de gekozen bestanden. Indien er sprake is van meerwerk en/of hogere kosten tijdens of na een fotoshoot, welke noodzakelijk waren, komen deze kosten of vergoeding voor meerwerk voor rekening van de klant. Dit wordt altijd tijdens of na de shoot door de fotografe met de klant gecommuniceerd.

Cadeaubonnen

De cadeaubonnen vertegenwoordigen een fotoshoot naar keus voor het dan geldende tarief.
Wanneer de cadeaubon pas later wordt ingezet en er heeft een tariefwijziging plaatsgevonden, dan dient het restbedrag te worden bij betaald.

Klachten

Bij klachten wordt er binnen 10 dagen na ontvangst van de foto’s contact opgenomen met de fotografe. Vervolgens wordt er bekeken in hoeverre een financiële tegemoetkoming of herhaling van de fotoshoot een mogelijkheid is.

Commerciële en zakelijke doeleinden

Bij het boeken van een fotoshoot geeft de klant toestemming om de gemaakte foto’s te gebruiken voor zakelijke en commerciële doeleinden (zoals social media, website etc.) Wil de klant een specifieke foto niet online hebben dan kan dit overlegd worden met de fotografe. Wanneer de klant geen enkele foto online geplaatst wil hebben, dan moet dit tijdens het boeken van de shoot bekend gemaakt worden. Doe dit ook wanneer een foto cadeau wordt gedaan. Er worden nooit foto’s zonder toestemming naar een ander bedrijf doorgegeven. Ook bij publicatie in een (online) magazine wordt toestemming gevraagd.

Bewerking

Er worden geen onbewerkte/RAW bestanden geleverd. Het bewerken van de bestanden door de klant en/of derden is niet toegestaan. Ook is het niet toegestaan de foto’s zonder toestemming van de fotografe door te spelen naar een commercieel bedrijf.

Annulering

In geval van volledige annulering van de opdracht door de klant binnen 24 uur, heeft de fotografe recht op de vergoeding van de kosten van een basis fotoshoot. Echter in geval van slecht weer (storm, onweer of zware regenval) ziekte en of overmacht, mag een fotoshoot die buiten zou plaatsvinden worden afgezegd door de fotografe of klant. Dit geldt ook bij fotografie in de felle zon. In dat geval mag de fotografe bepalen dat (indien nodig) er een andere locatie wordt gezocht. Hoe fijn de zon ook is, felle zon geeft harde schaduwen en komt het eindresultaat niet ten goede. Dit wordt uiterlijk op de ochtend van de geplande fotoshoot besloten. Bruiloftshoots worden niet afgezegd maar kunnen worden verplaatst naar een door het bruidspaar geregelde binnen locatie. Een fotoshoot in de studio kan alleen worden geannuleerd in geval van overmacht.

Overmacht

Het kan gebeuren dat een fotoshoot door overmacht (ziekte e.d.) niet door kan gaan. Hierdoor zal de fotografe niet aan de afspraak kunnen voldoen. De fotografe kan tips geven over eventuele alternatieve fotografen in het geval dat de fotoshoot niet verzet kan worden.

Naamsvermelding.

Bij het gebruiken/publiceren van de foto’s door de klant, bijvoorbeeld op social media, dient altijd de naamsvermelding of verwijzing naar de fotografe gebruikt te worden.

Privacy gevoelige gegevens

De fotografe zal ten alle tijde discreet omgaan met de persoonlijke gegevens van klant. De persoonlijke gegevens van de klant zal nooit zonder toestemming aan derden worden verstrekt. Na volledige afhandeling van de fotoshoot zullen de persoonlijke gegevens van klant worden verwijderd.

Opgemaakt te Hattem 2020

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande vragen zijn, aarzel dan niet contact met mij op te nemen.

Kledingtips

Stem de kleding die jullie dragen zoveel mogelijk op elkaar af qua kleur. Dit is echt van invloed op het eindresultaat van de foto. Houd hierbij onderstaand kleurenpalet aan. Houd de kleding zo rustig mogelijk. Draag in geen geval shirts met een druk motief of grote prints. Dit leidt erg af. Zorg voor schoeisel waar je comfortabel op loopt. Hakken kun je meenemen en aantrekken wanneer de fotoshoot aanvangt. Vragen? Stel ze gerust.

Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?